Regulament

REGULAMENT INTERN

 

Regulament  de  lucru  al  Anului  1  la  disciplina  Proiectare  de  Arhitectura  (anul  de  studii  2012- 2013)

Regulamentul Politehnicii din 22.09.2008 prevede in art.27 ca nota finala in cazul evaluarii distribuite (proiectarea) sa rezulte din media a cel putin trei note acordate pe parcursul derularii proiectarii, dintre care una va reflecta masura si calitatea implicarii in anasamblu (activitatea pe parcurs), iar celelalte vor viza cunostintele, competentele si abilitatile dobandite. Articolul 30 pune in discutie programarea sustinerilor de proiect si anume:

  • Programarea 1
  • Programarea 2 (In regim fara taxa, proiectele picate se pot reface o singura data pe parcursul semestrului. In acest sens programarea 2 se va desfasura pe parcursul ultimei saptamani din semestru, fiind rezervata exclusiv refacerilor.)
  • Programarea 3 (cu taxa, presupune recontractarea proiectarii in anul urmator de studii)

Anul de studii se va incheia cu un proiect de verificare (fara corectura) ce se va desfasura pe durata a patru zile. Nepromovarea acestui proiect are ca rezultat neincheierea mediei finale a semestrului 2. In aceste conditii  creditele  aferete disciplinei nu pot fi acordate.

REGULAMENT DE EVALUARE:

Nota pentru activitatea pe parcurs (reflecta masura si calitatea implicarii studentului in ansamblu) reprezinta gradul de implicare in cadrul atelierului. In acest sens este obligatorie o prezenta de 75% din numarul orelor de atelier, precum si realizarea a minim doua corecturi / tema. Sustinerile la panou si corecturile in grup se contabilizeaza in acest sens.

Modul de desfasurare al corecturilor.

In cadrul calendarului fiecarei teme se vor stabili piesele obligatorii pentru fiecare corectura. Neprezentarea materialului cerut prin acest calendar face automat imposibila realizarea corecturii.

Sedinta de atelier are 4 ore obligatorii ca prezenta. Prezenta se va efectua in acest sens la inceputul si la sfarsitul orelor.

Corectura se va realiza doar in conditiile in care studentul lucreaza la planseta proiectul conform fazelor specificate de tema.

La o sedinta de atelier se va realiza o singura corectura, fiind in continuare posibila corectura pasiva (asistarea la corecturile colegilor). Studentul va urmari sa se incadreze in timpul acordat pentru o corectura (10min), pregatind pentru corectura atat sinteza solutiei sale, cat si intrebarile aferente.

In cadrul atelierul de proiectare se lucreaza exclusiv la tema data. Studentii care acorda atentie rezolvarii temelor altor discipline in cadrul orelor de proiecatare vor fi invitati sa parasesca atelierul, pierzandu-si dreptul la corectura.

Studentii restantieri (care au de recuperat doar un anumit exercitiu), au obligatia de a realiza minim doua corecturi pe tema.

Studentii care au recontractat materia in totaliate, se supun regulilor generale.

Materialul produs in cadrul orelor de atelier va fi organizat intr-un caiet de studiu, ce va evidentia evolutia solutiilor pe parcursul semestrului. Caietul de studiu va fi notat in cadrul activitatii pe parcurs, predandu- se la finalul semestrului.

Nota la programarea 1 este data de evolutia studentului pe parcursul semestrului, in conditiile predarii la timp a cerintelor de tema, precum si prezenta activa la atelier cuantificata prin existenta corecturilor. Orice proiect predat fara existenta a minim doua corecturi este automat descalificat. In acest sens, chiar si in contextul existentei corecturilor, o solutie care nu a fost vazuta de minim un cadru indrumator este la randul ei descalificata. De asemenea, orice schimbare de solutie (daca aceasta schimbare se impune) se va realiza cu minim 2 corecturi inainte de predare.

Notele se vor atribui pe grupe cu exceptia notelor maxime de 10, 9, respectiv minime 5,4. In cazul acestora, pentru echilibrarea grupelor in contextul general al anului, notele vor fi date de toti indrumatorii atelierului de proiectare.

Nu vor exista derogari de la calendarul predarilor, stabilit la inceputul fiecarei teme. In situatii speciale, suprapuneri peste alte predari importante (cu observatia ca disciplina de proiectare primeaza ca si numar de credite peste celelalte materii), examene, refaceri, caledarul predarilor poate fi modificat cu cel putin trei saptamni in avans printr-o sesizare formulata exclusiv de seful de an, sesizare ce va fi inmanata direct si in scris decanului de an. Decanul de an va formula un raspuns pana la urmatoarea sedinta de atelier.

In saptamana de refaceri se pot preda proiectele care:

  • Au fost predate complet, dar nu au obtinut o nota de trecere. In acest caz solutia poate fi modificata doar partial cu acordul si indrumarea asistentilor sub indrumarea carora a fost realizat proiectul.
  • Au fost predate complet, dar se doreste o marire a notei initiale. In acest caz, nu se pot modifica conceptul si solutia initiala, decat sub aspectele lor de detaliu. O indepartare de la conceptul initial descalifica automat proiectul de la reevaluare.
  • Au fost predate incomplet (lipsa a maxim 25 la suta din numarul pieselor obligatorii cerute prin tema, cu conditia ca piesele existente sa ofere o imagine clara a solutiei adoptate). Completarile vor respecta detaliile si solutia prezentata in cadrul pieselor predate.
  • Nu au fost predate la timp, sau nu se inscriu in conditiile alineatului de mai sus (presupune o depunctare automata de 2 puncte).

Colectivul profesoral al atelierului de proiectare isi rezerva dreptul de a refuza proiecte atunci cand asupra lor planeaza suspiciuni de frauda, sau de fals intelectual. In astfel de situatii studentii suspectati pot fi supusi unor examinari incrucisate, suplimentare. In cazul in care frauda este dovedita, studentul nu isi recunoaste vina, si nu este in stare sa isi apere/ sustina proiectul ne asumam dreptul de intocmi referate de exmatriculare. Situatiile suspecte vor fi facute publice pe toate canalele media pe care le avem la dispozitie.

Pentru calcularea mediei finale vor fi luate in calcul notele aferente tuturor temelor, urmarind un algoritm ce evidentiaza importanta fiecarui exercitiu. Procentul din nota finala va fi prezentat la lansarea fiecarei teme.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s