IMAGINI SUBTERANE

14316734_1187021544697694_3507956026460129100_n
Afișele din metrou ale Școlii de Arte Vizuale din New York, 1947 până în prezent.

Vernisaj: Vineri, 30 SEPTEMBRIE | 19:30 | TypeYard – Unirii 5

EXPOZIȚIE // Prezentată de TypopassageTM și School of Visual Arts New York, expoziția prezintă o selecție de 40 de afișe semnate de nume legendare ale designului grafic, printre care se numără Louise Fili, Milton Glaser, Mirko Ilić, Stefan Sagmeister, Paula Scher, James Victore și mulți alții.

Campania din metrou a Școlii de Arte Vizuale (SVA) a fost unul dintre cele mai longevive proiecte de artă publică din New York City, derulându-se pe parcursul a șase decenii. Cu aproape 130 de postere și crescând în continuare, această colecție a adus un flux constant de artă pe platformele metroului de pe tot cuprinsul orașului.

Posterele expuse au stiluri extrem de diferite, dar toate reflectă plăcerea creativității și zelul pentru excelență al artiștilor. Ele reamintesc navetiștilor despre puterea artei de a surprinde, a provoca și a inspira. Multe dintre ele includ citate precum „Fiecare idee măreață este doar o idee până când o pui în practică”, „Să fii bun nu este destul atunci când visezi să fii remarcabil” și „Nu este niciodată prea târziu să ajungi unde ți-ai propus”. Timp de aproape 60 de ani, campania de postere din metrou a SVA a provocat milioane de newyorkezi să aspire la mai mult, să își asume riscuri și să nu se oprească niciodată din învățat – valori adoptate de SVA încă de când și-a deschis porțile în 1947.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 30.09 – 30.11.2016.

CONFERINȚĂ // În cadrul vernisajului, invitata Beth Kleber – arhivist fondator al Arhivelor Școlii de Arte Vizuale din New York și al Arhivelor Centrului de Studii în Design ‘Milton Glaser’ – va vorbi despre colecția și campania Undergound Images a SVA.

MUZICĂ // Evenimentul este inclus în turul Noaptea albă a galeriilor, fiind urmat de un concert cu Jazzy3IT și un DJ Set cu Mr.H.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s