“E_FESTIN“

Sâmbătă, 25 oct., de la ora 17.00, în mansarda Bastionului Theresia, echipa a_ta 2014 vă invită să participaţi la o dezbatere importantă despre educaţia în arhitectură.  “E_FESTIN“ propune spre dezbatere “conformitatea dintre sistemul educaţional în arhitectură și cadrul practicii profesionale.”

Recunoscând amploarea subiectului dar şi importanţa gestionării conexiunii dintre cele două sisteme, pornim prin a genera platforma unui fragment de dialog şi o referinţă pentru discursul din jurul acestui subiect.

Educaţia este peste tot un subiect de interes şi un discurs public, de dezbatere, dialog polemic, critică şi chiar revoltă.  Educaţia este un proces introvertit ce ține de demersul vostru personal și unul extravertit ce ţine de problemele sistemul universitar din care faceți parte.

Vă invităm să parcurgem şi să dezbatem câteva gânduri dintre cele de mai jos si altele pe care le găsiți voi importante:

– în ce măsură, în domeniul arhitecturii, există o „conformitate” între școală și profesie, între educație și practică; între sistemul de învăţământ și sistemul practicării profesiei; între subiectele din curricula academică și temele majore ale practicii profesionale?

– vorbim poate de un decalaj, o defazare sau chiar o inadecvare? ce inseamnă conformitate? cine o stabilește sau cum se instalează? e o stare sau un proces?

– ce inseamnă câteva numere exacte în domeniul arhitecturii: 8000 de arhitecţi cu drept de semnatură şi cca 350 de absolvenţi anual ( 200 UAUIM, 50 UC, 50 UT, 50 UC); 7000 de absolvenți din 1994 – 2014 observăm oare o inflaţie de absolvenți? unde dispar? unde lucrează?

– cum e școala ideală de arhitectură astăzi?

– cum și în ce mod arhitecții și studenții arhitecți se apropie, enunță și edifică temele unei „lumi mai bune”?”

Vă invităm să puneți intrebările relevante pentru educaţia voastră, să înțelegem împreună pentru ce ne pregăteşte şcoala şi cum arată perspectiva dinspre profesie înspre scoală.

Mai multe informaţii puteți afla de aici:

https://www.facebook.com/events/741973162557273/

http://anualadearhitectura.ro/ro/e-festin/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s