Practici de vara edukube 2014

WORKSHOPURI DE DESIGN PARAMETRIC SI METODE DE FABRICATIE DIGITALA

Prin workshopurile de design parametric ne propunem sa demonstram ca potentialul tehnologiei de calcul este mai mult decat o unealta de redactare, in contextul potrivit poate sa fie un mediu de experimentare cu posibilitatea de a genera solutii viabile si realizabile.

Organizate sub forma unor practici de vara, pe perioada a doua saptamani, workshopurile invita participantii sa experimenteze cu metodele de design parametric trecand printr-o faza de training, urmata de conceperea si executarea unor interventii in sit de la scara urbana pana la detalierea unor obiecte.

Workshopul Parametric Parasite organizat in perioada 20 Iulie – 3 August, la Potoc si Oravita se prezinta sub forma unei sinergii intre activitatile specifice PAO Potoc Architecture Summer camp definite de atentia pentru detaliu si procesul de realizare a lucrarilor artistice si arhitecturale intr-un mod manual, in contact direct cu materialul si increderea incapatanata a echipei edukube in faptul ca uneltele digitale nu mai pot fi omise dintr-o interventie arhitecturala, indiferent de nautura ei, oferind astfel mediul potrivit pentru experimente creative si o curricula de predare a uneltelor digitale acutalizata si receptiva la nevoile concrete ale participantilor.

Lacuste in Eter, aflata la a treia editie, cu incepere in data de 8 Iulie, imbina experienta echipei de traineri de la Gradinita Grasshopper, cu dorinta de a executa un pavilion parametric care urmeaza sa fie realizat in cadrul workshopului, intr-o locatie din oras urmand ca in perioada 10 – 14 Septembrie sa isi gaseasca locatia finala in cadrul festivalului Plai.
Descriere workshopuri:

Lacuste in Eter 3

DATA: 8 Iulie – 19 Iulie, 10 – 14 Spetembrie
LOCATIE: Timisoara, Str. Marasesti si Muzeul Satului, Festivalul Plai
SCOP: Conceperea unei structuri parametrice cu functiunea de pavilion expozitional de 6x6x6 metrii si executarea instalatiei la scara 1:1. Lacuste in eter urmareste implementarea principilor de design parametric si metode de fabricatie digitala intr-un mediu de predare non-formal, avand ca si scop final executarea unei structuri de tip pavilion.
INFO: http://lacusteineter.wordpress.com/

Parametric Parasite la PAO Potoc

DATA: 20 Iulie – 3 August
LOCATIE: Potoc si Oravita
SCOP: Atelier principal: Conceperea si implementarea unui proiect de amenajare a unui spatiu public (Piata Bisericii din Oravita) dupa principii parametice cu detalierea modului de pavare si a mobilierului urban.
Atelier – Parametric Nest: Stapanirea si folosirea uneltelor de desing parametric (Rhino si Grasshopper) pentru conceperea si executarea unor cuiburi in mansarda scolii de la Potoc.
Atelier – Method to the Madness: principii parametrice in designul vestimentar.
INFO: http://parametricparasite.wordpress.com/

INSCRIERI: Pentru a participa la workshop, va rugam trimiteti un mail pe adresa : info@edukube.org cu o scurta descriere (2, 3 rânduri ) în care sa explicati ce urmariti sa învatati în urma acestor workshopuri , împreuna cu un fisier .pdf sau .jpeg (format A3, 150dpi). De asemenea, va rugam sa specificati daca aveti experienta anterioara în soft-uri de modelare / randare. Ne rezervam dreptul de selectionare a participantilor.

Avem o limita de 20 de locuri la fiecare workshop in parte, grupe interdisciplinare, deci treceti cât mai rapid la actiune !

afise practici

Lacuste in Eter

Parametric Parasite 1

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s